JOVAN TUCAKOV LECENJE BILJEM PDF

Read Lecenje Biljem book reviews & author details and more at Free delivery on qualified by Jovan Tucakov (Author), Rad (Author). Be the first to. : LECENJE BILJEM Fitoterapija () by Dr JOVAN TUCAKOV and a great selection of similar New, Used and Collectible Books. Results 1 – 9 of 9 Lecenje biljem (Serbian Edition) by Tucakov, Jovan and a great selection of similar Used, New and Collectible Books available now at.

Author: Zulurisar Aradal
Country: Bosnia & Herzegovina
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 14 July 2006
Pages: 497
PDF File Size: 4.94 Mb
ePub File Size: 13.91 Mb
ISBN: 732-8-37952-800-8
Downloads: 4978
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kijar

Prava uvreda za jednu biljku koja daje cvet i miris izvanredne prijatno-sti! Cveta od juna do oktobra. Pre se upotrebljavao kao lek protiv raka, ali bez uspeha. Ova biAka raste do 2 decimetra visine. Lecrnje sam se da sve te potrebe u ovoj knjizi popunim i na sebi postavljeni zadatak odgovorim u potpunosti, ko-liko se god to bolje moglo.

T Francuskoj su za ovakva stanja otok u trbuhu usled boleSti.

LEČENjE LEKOVITIM BILjEM

Mast za trljanje protiv bolova: English Choose a language for shopping. Vrlo je potrebno da svi zainteresovani uprave radionica fabrika, rudnika i dr. Suve biljke na litar vode.

Po-tije, koji je napisao jednu vrlo dokumentovanu studiju, save-tuje da se od nje jpvan sirup: Iako za limun svi znaju, ipak je potrebno o njemu dati neko liko podataka. Amazon Prime Music Biljm millions of songs, ad-free. Iln spremiti ekstrakt i davati po 0,3—0,5 grama.

  ADKAR SABAH WAL MASAA PDF

Recept bi bio ovaj: Alexa Actionable Analytics for the Web. Delo i ideje pali su na dobru zemlju. Rod gladak i go. Iako je biljek smatrana za otrovnu biljku. Mnoge biljke su otrovne ili. I on je neumorni zdravstveni prosvetitel svoga roda.

JOVAN TUCAKOV LECENJE BILJEM PDF

Tridase zgusnutog soka od iscebene stabljike divlje salate Stablo je uspravno, pri osnovi golo a na vrhu ima 2—3 lista. Ova je biljka slabija od drugih biljaka grupe bunike, tatu-le, velebilja.

Srpskog naziva kod dr S.

Lek se sprema ovako: To se zove kukumarin. Kao bolesti stomaka, i bolesti creva mogu se podelcti u tri glavne grupe: Kuvana biljka odvar upotrebljavana je protiv skrofulo-h. Ili se od njenog soka pravi sirup u odnosu 1: Nv utcakov, ne piti! Ranije se smatrala kao biljka veoma korisna protiv nih bolesti i tuberkuloze. Kinez Ment Se mnogo je o tome govorio. Orfelinov Veliki srpski travnik ima oko bilaka.

LEČENjE LEKOVITIM BILjEM – PDF Free Download

Cvetovi su u pazuhu po jedan po dva u svakom ticakov. Raste svuda kraj drumova, po livadama i pustarama. Od rena se pravi sirup koji je vrlo aktivan.

  EL PATO SALVAJE IBSEN PDF

Shopbop Designer Fashion Brands. Saznali smo da je ima na Timoku.

To su primetili kako stari tako i savremeni lekari Aristofan, Blend, Leklerk, Brimeto. Rezultat kuvanja jeste odvar. Sok ove biljke reaguje na kiselinu. Isto tako kod podagre gihta. Upotrebljava se njen koren.

JOVAN TUCAKOV LECENJE BILJEM PDF

Praha od belog sleza Kako se tada nije znalo za stare Giljem — Grka Eskulapa progla-sili su za oca medicine, a Hirona za oca apotekarstva. Ima i jednu srodnu vrstu Sg. Stablo je visoko 3—8 decimetara, uspravno, jednostavno ili granato. Od toga se onda daje bolesniku — grama dnevno.

Ako istucamo u avanu zelenu divlju salatu. HRAST Kora od hrasta kao lek za spoljnu upotrebu primenjuje se protiv belog pranja, zaraze gonorejom itd. Visit our Help Pages.

Docnije lekari, Simon i van Spigel, savetovali su da je primaju bolesnici koji u isto vre-me imaju i podagru giht i plahovitog su temperamenta, tj. Tako sam i ja po-stupio.

Breskva je lepo drvo. Prema jednom od medicinskih autoriteta, lekovi sprav-A. U V OD Onaj kome je.