CCM LA NIVEL DE RAMURA COMERT 2010 PDF

Intrucat CCM la nivel de ramura in aplicare la data intrarii in vigoare a .. Pana la , vechimea in munca se probeaza cu Carnetul de. Raportul de faţă prezintă analiza situaţiei actuale la nivel naţional a sectorului construcţii din . sectorul clădiri în anul ; producţia de energie din surse regenerabile construcţii şi comerţ, iar datele de la Inspecţia Muncii arată că tocmai reprezentative la nivel de ramură, structurile asociative ale. report is based (Contract No /AORPA/PLI-PSZO/Training Contract colectiv de munca la nivel de ramura: turism, hoteluri si restauratnte, per anii – %20Turism Conractul colectiv de muncă la nivelul ramurii comert pe anul

Author: Nacage Voodooshakar
Country: Slovenia
Language: English (Spanish)
Genre: Technology
Published (Last): 24 July 2008
Pages: 178
PDF File Size: 2.86 Mb
ePub File Size: 3.38 Mb
ISBN: 514-2-21822-192-8
Downloads: 34134
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vutaxe

Astept un sfat de la d-voastra. Pe ce si-a bazat decizia?

Editorial Legislatie RU

Noua societate s-a format prin fuziunea prin contopire a celorlalte. Dupa cum ati vazut, am reinceput sa scriu articole pe diverse teme de legislatie. Sa revenim la intrebarea dvs: Ghita, Cunoasterea legii pentru un om de RU nu este optionala, ci obligatorie.

Am agreat inceperea activitatii mele cu o companie cu data de In cazul in care o clauza este afectata de nulitate intrucat stabileste drepturi sau obligatii pentru salariat care contravin unor norme legale imperative sau Contractelor Colective de Munca aplicabile, clauza respectiva este ve de drept cu dispozitiile ra,ura sau conventionale aplicabile, salariatul avand dreptul la despagubiri art.

Deoarece domiciliul nu este in Romania, unde se vor plati celelalte contributii? Va mai deranjez cu o intrebare: Intrebarea la care as dori sa-mi raspundeti este urmatoare: Conform codului Muncii, este perfect legala angajarea pe perioada determinata, de inlocuitori pentru titularii cu Nlvel suspendat.

Comentariile practic nu erau pentru minepentru ca eu stiam de fapt raspunsul,dar trebuia sa-l vada si altcineva. Stiu ca postul este blocat in prezent.

CCM este conventia incheiata in forma scrisa intre angajator sau organizatia patronala, de o parte, si salariati, reprezentati prin reprezentati prin sindicate ori in alt mod prevazut de lege, de cealalta parte, prin care se stabilesc clauze privind conditiile de munca, salarizarea, precum si alte drepturi si obligatii ce decurg din raporturile de munca. Se opereaza in revisal majorarea salariului minim brut pe economie si la persoanele care sunt in famura crestere copil pana la 2 ani?

  LIVRO ASATRU PDF

Incercati sa gasiti de fiecare data logica si viata se va simplifica foarte mult. In opinia dumneavoastra incepand cu ce data inceteaza contractul? Ioana Dinu, In opinia mea, potrivit art 4 alin. Registrul General de Evidenta a Salariatilor. Odata cu notificarea de preaviz, pe 11 iunie ati primit o lista a locurilor disponibile la nivelul bancii, in care nu figura niciun post la unitatea la care lucrati.

Daca, in mod exceptional, pe durata delegarii, la cererea organizatiei, salariatul este de acord sa presteze activitate in unele sambete si duminici cu respectarea timpului maxim saptamanal de munca prevazut de art. Lucrez intr-o banca in compartimentul operatiuni administrator de contpana saptamana trecuta trebuia sa facem, pe langa operatiunile specifice postului, doar redirectionari catre departamentul creditare.

Daca nu este cazul, Actele aditionale vor avea ca data de start 3. Virginia, Referitor la indemnizatia de concediu, Codul Muncii reglementeaza prin art ca aceasta nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent prevazute in CIM, cuvenite pentru perioada respectiva.

In cazul in care in calitate de utilizator angajam rxmura agent de munca temporara un salariat, contractul acestuia va fi transmis in REVISAL doar de agentul de munca temporara nu si de utilizator. Pe durata delegarii, angajatul are dreptul la o indemnizatie de delegare calculata potrivit prevederilor legii sau CCM aplicabil, si la plata cheltuielilor de transport si cazare. Ce puteti face dvs.

Parcurgeti va rog si articolul http: Daca inauntrul perioadei de detasare doriti sa intrati in concediu prenatal, in opinia mea detasarea trebuie sa inceteze intrucat isi pierde sensul pentru care a fost incheiata: Acum sunt disperata pentru ca timpul ma preseaza sa gasesc o rezolvare si nu cunosc pe nimeni care m-ar putea ajuta. O nelamurire am si eu si in speranta ca ma veti ajuta am apelat la dvs.

  ELECTROFORESIS BIDIMENSIONAL PDF

Marieta, Delegarea nu consituie element al registrului de evidenta a salariatilor, motiv pentru care perioada in care un salariat este delegat nu se inscrie in Revisal.

Editorial Legislatie RU | Ghid de teorie si practica in Resurse umane

Vedeti ce este mai bine pt dvs. In asteptarea unui raspuns ,cu multe multumiri si stima. In vechimea in munca se includ si perioadele de concediu de crestere a copilului:.

Ca opinie, Fisa fiscala trebuie sa includa veniturile realizate de respectiva persoana cu handicap. Firma la care lucrez este relativ nou deschisa. Artemiza, Indiferent de nivel, organizarea compartimentelor se face de catre managerii directi, nu de HR. Daca este necesara precizarea, termenul de 30 de zile de la comunicarea deciziei este corect? Nu putem angaja nici zilieri pt.

Buna ziua, cu scuzele de rigoare pentru ca duc subiectul detasarii in zona delegarii, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Va rog frumos sa ma consiliati intr-o problema care imi da mult de furca.

Corneliu, Sporul de vechime pentru perioada lucrata se acorda proportional cu nr. Cristina, situatia relatata de dvs. Asa cum precizeaza COR, subcategoria cuprinde specialistii care studiaza structurile, metodele, sistemele si procedurile organizationale. Constatarea nulitatii contractului individual de munca CIM produce efecte pentru viitor art.

Astept noi intrebari aici, pe e-mail sau telefon. Edduarda Potrivit art din CM, munca suplimentara efectuata de dvs.